Kilo Almak İçin Ne Yenmeli Nasıl Kilo Alınır? 4 Altın Kural
- Kilo Almak İçin Ne Yenmeli Nasıl Kilo Alınır? 4 Altın Kural
- 1. Kalori eksikliği.
- 2. Vücut yapısı (genetik).
- 3. Hızlandırılmış metabolizma.
- 4. Sinir bozuklukları.
- Düşük kilo neden tehlikelidir?
- Nasıl Kilo Alınır? Kilo almak için ne yenmeli 2021
Şimdi herkes sağlık, zindelik, antrenman ve diğer şeylerinden bahsediyor. Her iki kişiden biri şu sorulara takıntılıdır: “Nasıl kilo verilir?”, “Hangi diyete devam edilir?”, “Hangi egzersizler kilo vermeye yardımcı olur?” kilo almak için ne yenmeli 2024:
Ama konunun başka bir yönü daha var. Kilo alma problemi. Ve genellikle kilo almak, kilo vermekten daha zordur. Bu fenomenin nasıl ortaya çıktığını, ne gibi sonuçları olduğunu ve bununla nasıl başa çıkılacağını bulalım.
kilo almak için ne yenmeli 2021
Bu makaledeki öneriler hastalığı olmayan kişilere yöneliktir. Herhangi bir işlem yapmadan önce doktorunuza danışın ve vücudunuzda böyle olup olmadığını kontrol edin.
Kilo alma konusundaki önerileri okumadan önce, aşırı zayıflığa neden olan ana nedenleri belirlemelisiniz.
1. Kalori eksikliği.
Yetersiz günlük kalori alımı ve tüketilen gıdanın kalitesi düşük kilonun en yaygın nedenleridir. Unutmayın: daha iyi olmak için, vücudun günlük olarak harcadığından daha fazla kalori tüketmeniz gerekir, ancak ölçülü olarak.
2. Vücut yapısı (genetik).
Kalıtsal zayıflığın varlığında metabolizma düşük olabilir ve kilo alınmayabilir (hızlandırılmış bir metabolizmada olduğu gibi). Bu durumda yağ kazanmak kolay olmayacak, ancak yine de mümkün olacaktır. Çözüme kapsamlı bir şekilde yaklaşılması gerekecek ..
3. Hızlandırılmış metabolizma.
Hızlandırılmış metabolizması olanlar, kilo almadan hızlı bir şekilde kalori yakarlar. Ağırlık eksikliğini, kalıtım durumunda olduğu gibi, karmaşık bir şekilde telafi etmek gerekir.
4. Sinir bozuklukları.
Sürekli stres, iştahsızlık nedeniyle kilo alımını engelleyebilir, vücudun besinleri depolamasını engelleyebilir ve günlük diyette gerekli miktarda kalori almasını engelleyebilir. Burada önce stresle mücadele etmeli, sonra onun yokluğunu doğru miktarlarda doğru kalorilerle doldurmalısınız …
Düşük kilo neden tehlikelidir?
Zayıf olmak, aşırı kilolu olmak kadar tehlikelidir. İşte tehdit ettiği şey:
- Zayıf bağışıklık
- Vitamin eksikliği
- Genel vücut yorgunluğu
- Kas dokusu atrofisi
- Azaltılmış kemik kütlesi
- İnce ve kırılgan saçlar, kuru cilt
- Artan böbrek hastalığı riski, anemi
- Kadınlarda doğurganlık (doğurganlık) ve adet sorunları
Nasıl Kilo Alınır? Kilo almak için ne yenmeli 2021
1. Kalori alımınızı artırın (sağlıklı kalori!)
Daha iyi olmak istediğinizde en önemli şey doğru beslenmedir, yani: vücudunuz için yerleşik, düzenli ve doğru. Bu sadece gıdanın yararlılığı için değil, miktarı için de geçerlidir.
Kilo almak için tüketmeniz gereken tam kalori miktarı, metabolizma, kalıtım, kilo, yaş, cinsiyet, yaşam tarzı ve benzeri faktörlere bağlıdır. Bunu özel bir uygulamada veya İnternet’teki çevrimiçi bir hesap makinesinde hesaplayabilirsiniz.
Ancak şunu hatırlamalısınız: Daha iyi olmak istiyorsanız, vücudunuzun gün içinde harcadığından daha fazla kalori tüketmeniz gerekir. Eğer bir erkekseniz, gerekli kalori sayısına günde en az 250 ek kalori daha ekleyin ve eğer bir kadın – 125…
2. Günde 3-5 kez yiyin
Buna 3 ana öğün ve 2 ara öğün dahildir. İstenirse daha fazla atıştırmalık ayarlanabilir. Ana öğünler genellikle protein, yağ ve karbonhidrat içermesi gereken kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden oluşur.
3. Spor yapın
Bu kilo almak için yemek yemek kadar önemlidir. Bu durumda, egzersiz sayısı günlük öğün sayısı ile doğru orantılıdır – haftada yaklaşık 3-5 kez.
Kas inşa etmek ve kilo almak için kuvvet antrenmanına odaklanmak daha iyidir. Ve bazen onları kardiyo egzersizleri veya yoga ile seyreltin.
4. Yeterince uyuyun
Uyku , sağlıklı bir vücut için anahtardır ve kas gelişimi için de son derece önemlidir. Kas kütlesini artırmak istiyorsanız günde en az 7-8 saat uyumaya çalışın.
Vücut yağından ziyade kas kütlesini artırarak kilo almak istiyorsanız, takip etmeniz gereken bazı temel kurallar. Ayrıca kurtulmanız gereken kötü alışkanlıkları (sigara, alkol vb.)