Medeniyetler Tarihi

Aristoteles Kimdir: Aristoteles Hakkında Duymadığınız 13 Bilgi

Aristoteles kimdir ?

Aristoteles Hakkında Duymadığını 13 Bilgi  

Ansiklopedi Britannica tarafından desteklenen bir bildiriye göre Aristoteles (MÖ 384 – MÖ 322), başarıları bazılarının kendisini tarihteki ilk bilim insanı olarak tanımlamasına yol açan bir Yunan filozof ve bilim insanıdır.

İlginç Aristoteles Felsefesi Gerçekleri: Aristoteles Kimdir?

1. Nicomachus’un oğlu Aristoteles, Platon’un yanında yaklaşık yirmi yıl eğitim görmüş kapsamlı bir bilim adamıydı. Günümüzde hala okullarda Aristoteles Felsefesi olarak okutulmaktadır.
2. Platon’un ölümü üzerine, Aristoteles bilime daha deneysel bir yaklaşım göstermeye başladı ve çalışmaları, yazılarının çoğunun temelini oluşturdu. Aristoteles Kimdir? diye araştıran bilmedikleri bir şey var. Aristoteles’in çalışmalarından çoğu değiştirildi ve bazıları çürütüldü.
3. Makedonyalı Phillip, Aristoteles’i, Aristoteles’e seyahat etme ve eğitim ve araştırma için gelişmiş tesisler kurma şansı veren Büyük İskender’in öğretmeni olması için görevlendirdi.
4. Bu tesislerden biri Lyceum’daki kütüphaneydi ve birçok kitabını yayınlamasına ve güvenli bir şekilde saklamasına olanak tanıyordu.
5. Sadece İskender’in değil, aynı zamanda Ptolemy’s ve Cassander’ın hocası olarak görev yaptığı süre boyunca Aristoteles, Makedon kraliyet akademisinin başına geçti.
6. Aristoteles’in bilimdeki çalışması, özellikle de fizik bilimleri, bilinen dünyanın çoğunda akademi üzerinde muazzam bir etki yaratırken, felsefi yazıları Yahudi-Hristiyan inancının çoğunu etkiledi.
7. Bu, özellikle organize dinler ve onların öğrenmeye ve çalışmaya adanmışlıkları arasındaki bağlantı için geçerlidir.
8. Müslüman liderler aslında Aristoteles’e “İlk Öğretmen” başlığıyla atıfta bulunurlar.
9. Araştırmaları ve öğretileri Rönesans döneminde sabit kalsa da, Aydınlanma olarak bilinen dönemde büyük ölçüde değiştirildi.
10. Bununla birlikte, Aristoteles’in biyolojik bilimlerdeki, özellikle zoolojideki çalışmalarının çoğu, on dokuzuncu yüzyıla kadar çürütülemedi.
11. Aristoteles’in çalışmaları devam ederken bilim ve felsefeye sayısız katkı yaptı. Yayınlanan yazılarının yalnızca üçte birinin hala var olduğu tahmin edilmektedir.
12. Aristoteles’in, hükümdarın güce aç doğası ve tebaasını ve yakın dostlarını hiçe sayması nedeniyle Büyük İskender’in ölümünde rol oynadığına dair yaygın bir inanış vardır; bazı raporlar, Aristoteles’in yeğeninin Callisthenes için infaz emrini verdiğini ve onların düşmesine yol açtığını gösteriyor.
13. Aristo, 62 yaşında doğal nedenlerle öldü ve karısının yanına gömüldü. Karısının ölümünden sonra aldığı bir metresin oğluna Aristoteles’in babasının adı verildi, ancak vasiyetini ve okulunu bir öğrencisi olan Antipater’e bıraktı.

 

admin

Tarihe dair bilgiler sunan tarihci admin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu